- +31625728097
- info@gezondvoorjekind.nl
Laat je smaakpapillen dansen met deze verrukkelijke quiche, boordevol smaken van aubergine, hartige kalkoenspekreepjes, zongedroogde tomaten, en verse spinazie, allemaal verrijkt met een vleugje pesto. Deze heerlijke combinatie van ingrediënten maakt van elke hap een waar genot voor de zintuigen.
· Spelt hartige taart deeg
· 1 kleine Aubergine
· 4 Eieren
· 300 gram Kalkoenspekreepjes
· 3 eetlepels Groene Pesto
· 120 ml Haver Kookroom
· 12 Zongedroogde Tomaten
· 2 handen Spinazie
· Taartvorm/ quiche vorm
· Bakpapier
· Weegschaal
· Snijplank
· Mes
· Pan
· Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Doe een vel bakpapier in een taartvorm.
· Bak ondertussen de kalkoenspekreepjes uit in een droge koekenpan.
· Snij de aubergine in blokjes. Smelt wat kokosolie in een koekenpan en bak hierin de aubergine blokjes met wat peper en zout in een paar minuten lichtbruin
· Snij de spinazie in de tussentijd wat fijner en de zongedroogde tomaten in reepjes.
· Verdeel de helft van de kalkoenreepjes over de bodem van de quiche
· Kluts de eieren in een kom met de haver room en de pesto. Roer hier vervolgens de aubergineblokjes, spinazie, zongedroogde tomaat en de rest van de kalkoenspekreepjes door en breng indien nodig op smaak met nog wat peper en zout
· Giet het eimengsel in de taartvorm.
· Bak de quiche 30 minuten in de voorverwarmde oven en laat iets afkoelen voor je hem serveert.
· Quiche die je overhoudt kun je invriezen voor later.
Moeiteloze, gevarieerde, voedzame en gezonde weekmenu’s
Geef jezelf de brandstof die je verdient.