- +31625728097
- info@gezondvoorjekind.nl
Geniet van de eenvoudige perfectie van dit klassieke baksel, geliefd bij jong en oud. Met zijn zachte textuur, rijke smaak en zoete aroma is bananenbrood altijd een welkome traktatie, of het nu als ontbijt, tussendoortje of dessert is. Laat je betoveren door de eenvoudige schoonheid van bananenbrood en geniet van elke verrukkelijke hap.
· 5 grote rijpe bananen (en optioneel 1 extra)
· 5 eieren
· 50 gr kokosrasp
· 60 gr amandelmeel
· 75 gr boekweitmeel
· 3 tl kaneel
· 1 tl bakpoeder
· Snufje zeezout
· Blender of mixer
· Oven
· Cakevorm
· Optioneel: mes
· Verwarm de oven voor op 180 graden
· Doe de bananen en eieren in een blender (in 2 x) en meng tot een gladde massa
· Doe alle andere ingrediënten in een grote kom en meng door elkaar
· Roer het bananen en eieren mengsel hierdoor heen
· Vet indien nodig de cakevorm in met roomboter
· Giet het beslag in een cakevorm
· Optioneel: snijd 1 banaan in de lengte door de midden en leg deze met de gesneden kant naar boven op de cake
· Bak de cake gedurende 50 minuten af in de oven
· Snijd de cake in plakken en vries wat over blijft in!
Moeiteloze, gevarieerde, voedzame en gezonde weekmenu’s
Geef jezelf de brandstof die je verdient.