- +31625728097
- info@gezondvoorjekind.nl
Voedzame, vezelrijke ontbijtkoek, speciaal ontworpen voor kinderen. De perfecte, smakelijke start van elke dag vol energie en essentiële voedingsstoffen.
· 450 gram Amandelpasta (goedkoper alternatief is Tahin 200 gram)
· Amandelmeel
· 4 grote eieren
· 50 gram Ahornsiroop
· 0.5 Citroen
· 2 eetlepels Kaneelpoeder
· 1 theelepel Nootmuskaatpoeder
· 1 theelepel Baking Soda
· 150 gram Rozijnen Roomboter (om het brood te besmeren)
· Oven
· Cakevorm of brood vorm
· Mengkom
· Bakpapier
· Handmixer
· Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
· Doe een vel bakpapier in een cakevorm of broodvorm.
· Men in 1 kom de natte ingrediënten door elkaar, dus de amandelpasta, eieren, ahornsiroop en het sap van de citroen.
· Meng in een andere kom de droge ingrediënten, dus het amandelmeel, het kaneelpoeder, de nootmuskaat en het bakzout.
· Meng het droge mengsel door het natte mengsel en meng dit tot een zo glad mogelijk geheel.
· Spatel hier de rozijnen doorheen en doe het beslag in de vorm.
· Bak het amandelbrood gedurende 50-60 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Laat vervolgens afkoelen.
· Eet 2/3 plakken per persoon
· Eet het zo of met wat roomboter.
· Vries wat je overhoudt in!
Schrijf je gratis in voor maandelijkse tips en motivatie omtrent de opvoeding van kinderen!