- +31625728097
- info@gezondvoorjekind.nl
Laat de oven het werk doen terwijl je geniet. Met minimale inspanning en maximale smaak, is dit gerecht perfect voor drukke avonden waar gemak en gezondheid samenkomen in een heerlijke maaltijd.”
· 450gr Witvis (kabeljauw, heilbot, zeebaars of andere witvis van het seizoen)
· Evt. 100 gram wok garnalen
· 2 stronken Witlof
· 4 bosuitjes
· 1 grote winterpeen
· 50 gram boter (grasboter of ongezouten roomboter)
· Sap van 1 citroen
· 2 grote zoete aardappels
· 2 eetlepels olijfolie
· Evt. Klein beetje zout
· Snijmes
· Snijplank
· Bakpapier
· Kom
· Touw
· Oven
· Airfryer/ pan
· Optioneel: Citruspers, Dunschiller
Bereiding vispakketje:
· Verwarm de oven voor op 180 graden.
· Was de stukken vis en dep ze met keukenpapier droog.
· Knip 2 stukken bakpapier die groot genoeg zijn om de vis in te verpakken.
· Leg op elk stukje bakpapier een stuk vis en evt de garnalen.
· Was de groentes
· Rasp de wortel schoon (met de dunschiller) en snijd deze door de helft en in stukjes
· Snijd het hart uit de witlof en halveer deze. Snijd deze daarna in kleine halve ringen
· Snijd de bosuitjes in ringetjes
· Halveer de Citroen en pers het sap in de citruspers
· Verdeel de boter, bosui, citroensap en witlof over de vis.
· Vouw het bakpapier luchtig dicht en maak vast met een touw
· Leg het pakketje in een ovenschaal of dichte plaat oven voor 20 min.
Bereiding zoete aardappels:
· Schil de zoete aardappels en snijdt deze in blokjes van 1cm en doe ze in een bak
Airfryer:
· Doe de olijfolie over de aardappels en mix deze door elkaar.
· Verwarm deze 10 minuten op 200 graden (na 5 minuten een keer husselen)
Pan:
· Verwarm de olijfolie in de pan en bak de aardappels tot ze gaar zijn (10 minuten)
· Serveer de pakketjes in het bakpapier. En serveer met de zoete aardappels
Moeiteloze, gevarieerde, voedzame en gezonde weekmenu’s
Geef jezelf de brandstof die je verdient.